Snor helmplicht?

Update: Het zal nog een hele tijd duren voordat een helm verplicht wordt voor snorfietsers. Minister Cora van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat wil eerst een onderzoek doen naar de effecten op de verkeersveiligheid. Ook komt er een overgangsperiode zodat mensen genoeg tijd hebben om een helm te kopen.


De datum van 8 april is bij elke snorscooterrijder hard binnengekomen. Dit wordt de datum dat de snorscooterrijder op een aantal plekken in Amsterdam, naar de rijbaan verplaatst wordt.

Inmiddels is de communicatie op volle toeren en tegelijkertijd is daar bij de snorscooterrijder flink wat onduidelijkheid. Waar mogen we nu wel en waar niet meer zonder helm rijden? We werken hard aan een duidelijke kaart waarop duidelijk wordt aangegeven waar je wel en niet mag rijden zonder helm binnen de ring A10. 

Geen paniek
We krijgen dagelijks verontruste snorscooterrijders aan de lijn die maar al te graag van hun snorscooter af willen. Dealers die overspoeld worden met jong gebruikte snorscooters en ook niet goed weten wat ze ermee moeten! Een vrije val van de prijzen voor gebruikte scooters is het resultaat. Wij raden iedereen aan om vooral niet in paniek te raken en te wachten hoe de maatregel uitpakt. We hebben al gehoord dat er personen bezig zijn bezwaar te maken tegen de maatregel wat het proces (lees mogelijkerwijs) kan vertragen. Je snorscooter in alle snelheid voor een bodemprijs verkopen heeft geen enkele zin en raden we echt af! 

Lege handen
Na alle berichtgeving kunnen we niet anders concluderen; de snorscooterrijder staat met lege handen. Het omkeuren van zijn snorscooter naar bromscooter is weliswaar mogelijk, maar de kosten waar je tegenaan loopt zijn hoog en het omkeuren kan op slechts op 1 locatie! Verder zal je een helm moeten aanschaffen en ook die kosten worden niet vergoed. De subsidieregeling die er zou komen is eind 2018 ook de nek omgedraaid. We hadden een mooier begin van 2019 voorgesteld.

Deze tekst is geschreven door Scooterbelang

Bron: https://www.scooterbelang.nl/nl/nieuws/snorscooterrijders-blijf-rustig

Alle prijzen zijn inclusief BTW en andere heffingen en exclusief eventuele verzendkosten en servicekosten.
wpChatIcon